Tuesday, August 23, 2016

Whatttt?


When people ask me what I'm doing for a living. I don't know what to answer them. Malu tau. That's not because I'm working in retail company. But my position as a Personal Assistant to the boss. I have no experience in managing someone elses schedule and stuff. Furthermore I'm not graduated in PA field.

Dah nak 2 tahun kerja secara serius. Aku rasa masih belum ada satu level yang I'm proud for who I'm. Aku ada je rasa yang suatu hari nanti aku tak akan jadi bodoh macam sekarang. haha. Aku selalu stress sebab aku tak perform apa yang aku buat.

Kadang tu penat juga kena marah sebab buat silap. Konon lesson learnt. Tak ada maknanya. Selalu je short term memory. Tak faham lah. Aku tak tahu apa aku nak. Suka susahkan orang lain. hmm

Lepastu aku tak suka cerita masalah kat orang (tak ada masalah setakat ni cume stress sebab gemuk), sebab aku dah tak percaya orang. Sebab orang selalu manipulate apa yang aku cakap nanti dan akan jadikan apa yang aku tutur tu satu point untuk gossips. Jangan cakap tak ada orang sembang pasal kita. I'd rather diam daripada cerita pasal orang lain dalam circle. TAK KE JADI MASALAH LAIN BILA ORANG TUDUH KITA MENGUMPAT PADAHAL NAK LUAH RASA JE.

Aku selalu berharap aku tak takut kucing, so that aku boleh bela kucing dan cakap dengan kucing. Biar lantak lah dia tak respond apa-apa. Asalkan dia dengar. Kalau cakap dengan orang, aku menyampah ayat "sabarlahhhhh".

Aku masih try tak mau nampak jadi bodoh dan pelupa lagi dah. 


Saturday, August 13, 2016

Hmmm.

Aku bukan jenis orang yang akan cerita semua benda. Ada orang selesa untuk bercerita tentang apa je. Tapi aku tak. Aku selesa simpan sorang-sorang masalah yang ada atau gembira yang ada. Sebab aku ada satu perasaan yang bila aku down ke happy ke, aku takut orang condemn. Itu buat aku malas nak cerita sama orang lain.

Somehow aku nak sangat cerita kat orang apa masalah yang aku hadapi, apa yang aku dah hadap seharian. Tapi aku fikir yang orang lain pun ada masalah juga. Bukan ada hasil kalau dengar aku cerita yang hari ini aku stress kerja or something.

I always wanted to have someone who can stay by my side, bukan je untuk tanya "hari ni buat apa? tadi makan apa? yada yada". In my previous relationship, my ex once told me "Cerita la kalau ada problem." tapi aku tak selesa nak cerita sebab aku tahu end-up akan keluar ayat "sabarlah". whattt?

Got this one fella step into my life sekejap je time puasa haritu, aku tak tahu kenapa dengan dia aku boleh cerita semua (not all but almost). Aku berani cakap apa je yang aku tak pernah cakap dengan orang lain. Time tu aku takut kalau kata dia datang untuk sekejap je waktu aku memang dah selesa and yakin yang dia boleh jadi bestestfriend. Things happen for a reason kan? Satu bulan setengah yang bermakna. Rasa macam dah kenal bertahun. 

Untungkan ada kawan-kawan yang bila mana kita ada masalah, dia akan bantu dan jaga kita. Tak macam aku, bilik dan bantal je jadi teman. Text kawan sebab nak cerita, kawan reply lambat. Takde mood dah aku. Sad truth. lol

03:30am | Sri Camelia | Because of You (Kelly Clarkson)

Sunday, July 10, 2016

NAZIM IN CAPPADOCIA



I have no idea about Turkey or even Cappadocia. Sebelum ini pun tengok film Manisnya Cinta je. Cantik. Tapi bosan ya tohannn tau kat sini. It just a very beautiful scenery dari atas hot air balloon. Otherwise hanyalah rumah dan gunung batu.

We woke up at 3am untuk pergi ke tenpat hot air balloon ni. Sebab kat sana, sunrise dalam pukul 5 pagi. Jadi kena siap awal. 

My biggest fear dalam hidup adalah tengok-dekat-rapatnaik hot air balloon. Sebab dia macam terlalu besar dan ada api. Masa kecil dulu pernah nangis kuat sebab ada hot air balloon dalam mall. Macam apa je. Can you please not? lol

The journey from Istanbul to Cappadocia kalau naik bas adalah 13 jam. Boleh lumpuh tau duduk lama-lama dalam bas. Tapi dah jalan jauh, takkan nak sia-siakan peluang yang ada. 







Supposedly entry ni last sekali, sebab Cappadocia adalah 3 hari sebelum balik Malaysia. Tapi trip ni adalah 3 bulan lepas. Penat lah nak fikir trilogi dari 1st day. haha. Insya-Allah if i had more time, akan update trip di Istanbul.

It was a fun company trip that I've ever had in my life. Thank you bosses. Lagipun I've run out of words. Rushing nak pergi beraya ni. till next post. bye!

Sunday, January 10, 2016

DROP BY AT FASHION VALET



It was a great opportunity to have this kind of job. I have this kind of feeling yang takut jumpa orang. Jumpa takpe lagi. Ni pula kena bercakap dan deal sesuatu. Because of that I always pray to Allah with this phrase, "Ya Allah Ya Tuhanku, fasihkanlah lidahku supaya kata-kataku mudah difahami." LOL

Rabu lepas ada appointment di Fashion Valet with the founder, Vivy Yusof. As i said, it was a really great opportunity. Ingat saje-saje drive pergi Empire Damansara tu nak jumpa dia? Tepat 03:30pm sampai depan FV and was welcome by herself. Dalam kepala dok teringat video 60 Wanita Inspirasi Nona, scene yang sama bila Vivy yang ada depan pintu tu. ha ha.

Discussing some stuff. It's more likely a business purpose lah to expand our brand macam tu. Nothing much to story. Masa tengok filem The Intern yang Anne Hathaway berlakon tu, sangat suka dengan interior office and warehouse dia dan terus berangan bila la boleh dapat masuk FV atau Zalora. But my dream comes true, because i got a chance to visit Fashion Valet. :D

One thing i love about FV and their sub brand such as Duckscarves, Duckstationary etc etc, adalah creativity mereka yang ermm terel gila buat flaylay. 

The happiness got into my nerves. So my body is smiling like how i smile. Gila betul. -____-